Biografie


Ze zeggen dat jezelf zijn beter voor je is.

Bent u benieuwd wat Manon Kroezen allemaal heeft uitgespookt de laatste paar jaren?

Geen paniek! Ze staan allemaal voor u op een rijtje in deze uitgebreide biografie.

Biografie


Ze zeggen dat jezelf zijn beter voor je is.

Manon Kroezen is geboren op 21 augustus 1992 te Haarlem. Ze groeide op in Hoofddorp waar ze al op jonge leeftijd begon met toneelspelen en zingen. Na de middelbare school besloot zij auditie te doen voor de theateropleiding in Haarlem onder leiding van Paul Rooyackers. Tijdens deze opleiding heeft Manon veel kindervoorstellingen geproduceerd en hierin rollen vertolkt in voorstellingen als ‘Noddy’, ‘Le petit prince’ en ‘Mijnheer de eekhoorn en de eerste sneeuwvlok’.

Manon is onder andere werkzaam geweest als actrice bij het VOC-schip te Amsterdam, de Floriade te Venlo en bij theatergezelschap ‘Tourplanners’. Met de Tourplanners heeft ze shows gespeeld in Nederland, Duitsland en Canada. Daarnaast heeft ze regie, zang- en productionele werkzaamheden verricht bij de Haarlemse Theatermakers. Ook heeft ze op verschillende theaterfestivals gestaan met eigen gemaakt fysiek theater.

In 2012 studeerde Manon af als actrice en nog datzelfde jaar werd zij aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch (Bachelor of cabaret). Op deze academie heeft Manon zich ontwikkeld als theatermaker/cabaretière. Dit is echter niet het enige, zij is als dramaturg werkzaam geweest bij het bekende Vlaamse cabaretduo ‘Kommil Foo’ tijdens hun voorstelling: ‘Schoft’.

In 2017 was Manon liedschrijver voor een methodiek voor vluchtelingen, waarbij de Nederlandse taal geleerd wordt met behulp van muziek. Ook is Manon in 2017 afgestudeerd met de avondvullende voorstelling; ‘Het Middelpunt’ onder de regie van Ineke Nijssen en Pieter Bouwman.

In 2018 stond Manon in de halve finale van het Leids Cabaret festival met een prachtig juryrapport. Manon speelde mee met de Backstage Comedy Tour met onder andere Javier Guzman, en was ze cabaretière bij Funny talents.

In 2020/2021 zou Manon haar avondvullende voorstelling; ‘Rudy hoort er ook nog bij’ gaan spelen in de Nederlandse theaters. Een persoonlijke cabaretvoorstelling over dementie. Maar helaas was deze gecanceld in verband met het corona virus.
Wel maakte ze met dit onderwerp een podcast. Te beluisteren via Spotify en iTunes.

Haar nieuwe voorstelling’…en toch ga je dood’, is een maatschappelijke en muzikale voorstelling. In deze show laat ze haar kleine hartje doch grote bek opnieuw zien in de Nederlandse theaters.